politichniy-ponedilok-zasidannya-parye-u-radi-obgovoryat-knopkodavstvo-a-slugi-chekayut-na-zelenskogo

Політичний понеділок: засідання ПАРЄ, у Раді обговорять кнопкодавство, а “слуги” чекають на Зеленського

 • 14362 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Початок цього тижня обіцяє бути насиченим на політичні події. Так, сьогодні перший пленарний тиждень парламенту у новому році розпочнеться з наради голів фракцій зі спікером Дмитром Разумковим, у Страсбурзі розпочне роботу ПАРЄ, а ввечері фракція “Слуга народу” збереться на засідання, де очікує на приїзд Президента Володимира Зеленського, інформує УНН.

Деталі

О 10:15 перший пленарний тиждень роботи Верховної Ради у 2021 році розпочнеться з наради голів парламентських фракцій на чолі з головою парламенту Дмитром Разумковим. За інформацію нардепа від фракції “Голос” Ярослава Железняка, основною темою засідання буде кнопкодавство, і які заходи були вжиті для його уникнення в майбутньому.

Об 11:00 - засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) Верховної Ради України.

О 12:00 - брифінг голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Також сьогодні розпочне своє засідання й Парламентська Асамблея Ради Європи. Раніше Бюро ПАРЄ ухвалило рішення рекомендувати Асамблеї не проводити поточних дебатів щодо Криму, так само як і не проводити дебати з теми "Заборона російської та інших мов меншин в Україні”. Але, як повідомляв УНН, українська делегація вже сьогодні намагатиметься повернути питання Криму на розгляд поточних дебатів.

Все ж Асамблея точно вирішила провести двоє поточних дебатів - щодо ситуації з Олексієм Навальним в 2021 році, а також дотриманням права на свободу слова та вираження поглядів з боку компаній, які входять до групи Big Tech (Amazon, Apple, Google, Facebook і Microsoft).

Ну а вже ввечері парламентська фракція "Слуга народу" збереться на засідання, на якому очікується поява й Президента України Володимира Зеленського. Серед основних тем — законопроекти про легалізацію медичного канабісу, щодо дозволу на вогнепальну зброю, а також законопроект, який дозволить конфіскувати житло за борги за ЖКП.

Українські Національні Новини

Політика