politico-do-pretenziy-trampa-schodo-koruptsiyi-yogo-simya-khotila-pobuduvati-kurort-v-ukrayini

Politico: до претензій Трампа щодо корупції його сім'я хотіла побудувати курорт в Україні

 • 10654 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Сім'я президента США Дональда Трампа розглядала можливість побудувати розкішні курорти в Ялті і Києві. Про це йдеться в статті видання Politico, передає УНН.

Як повідомляється, у 2006 році Дональд Трамп-молодший та Іванка Трамп вирушили в Україну, щоб зустрітися з чиновниками з уряду з приводу будівництва в країні фешенебельного готелю і поля для гольфу. Два роки по тому Трамп-молодший ще раз повертався для зустрічі із забудовниками.

"Компанія Трампа розглядала як мінімум два об'єкти в Україні - готель і поле для гольфу в Києві і готель і яхт-клуб в приморському місті Ялта, який зараз є частиною анексованого Росією Криму. Згідно з повідомленнями ЗМІ, український уряд надав організації право будувати об'єкти в обох містах. Незрозуміло, чому жоден проект не зрушив з мертвої точки", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відчував ненависть до України у перші дні президентства - WP

Як наголошується в статті, тепер, через десятиліття після того, як зусилля його компанії зазнали краху, президент США Дональд Трамп стверджує, що син його політичного конкурента Джо Байдена, а не він, хотів отримати вигоду з того, що він називає "дуже корумпованою" Україною.

"Немає ніяких звинувачень в тому, що "Організація Трампа" (Trump Organization) перейшла будь-які юридичні межі зі своїми зусиллями на початку 2000-х років в Україні - про більшість з яких раніше не повідомлялося в американських ЗМІ. Але такі "увертюри" пропонують ще один приклад ускладнень, пов'язаних з тим, що бізнесмен, який став президентом, приймає зовнішньополітичні рішення в тих місцях, де він мав або намагався мати значні фінансові інтереси", - зазначає видання.

Як повідомляв УНН, липнева розмова президента США Дональда Трампа з Президентом України Володимиром Зеленським про можливе розслідування щодо обох Байденів викликала гостру критику в США, конгресмени-демократи почали підготовку до імпічменту Трампа.

Нагадаємо, Трамп звинувачує Джо Байдена в тому, що він перешкоджає розслідуванню щодо української компанії, пов'язаної з Хантером Байденом.

Син Джо Байдена Хантер заявив, що він і його батько не вчиняли правопорушень у веденні бізнесу, в тому числі в Україні.

Згодом Байден прокоментував причетність свого сина до компанії Burisma.

Українські Національні Новини

Політика