politolog-nazvav-idealnogo-kandidata-slugi-narodu-visunutogo-na-mistsevi-vibori

Експерт назвав ідеального кандидата "Слуги народу", висунутого на місцеві вибори

 • 9822 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Ідеальним кандидатом від "Слуги народу", висунутим на місцеві вибори, є Ірина Верещук, яка буде боротися за крісло мера Києва. Вона має максимально чисте минуле, вміє говорити і дискутувати, а це – базовий набір фаворита. Про це у своєму блозі написав політичний та економічний експерт, магістр державного управління Валерій Клочок, передає УНН.

"Максимально чисте минуле та вміння говорити й дискутувати – базовий набір кандидата на місцеві вибори. Чимало точиться дискусій щодо нових трендів та технологій на цих виборах. Так само, як про це говорили і на президентських виборах. Але політтехнологія у своїй класиці сповідує принцип "достукатися до якомога більшого числа виборців і змусити їх прийти й проголосувати за тебе". Тут важливий базовий набір кандидата: максимально чисте минуле та вміння говорити й дискутувати. Решту якостей можна "нанизати": далі працюй з різними цільовими аудиторіями й не забувай про впізнаваність.

Якщо є практичний бекграунд керівника громади - це також додатковий бонус. Усе вище перелічене у Верещук є:

▪️ фінансують не олігархи, бізнес-групи чи забудовники, а партія (партія СН отримала серйозне бюджетне фінансування, як політична сила, що перемогла з потужним результатом на попередніх парламентських виборах);

▪️ позиціонує себе незалежно від російського чи західного впливу;

▪️ сповідує центризм;

▪️ веде яскраву та різнопланову кампанію;

▪️ чітко формулює меседжі;

▪️ програма охоплює практично усі сфери життя столиці;

▪️ встигає працювати у парламенті.

Одним словом - ідеальний кандидат", - пише Клочок.

У команді Верещук – Президент, який її підтримує, нагадує політолог.

"А що потрібно для успішної кампанії та наступної роботи на посаді градоначальника? Це навіть не запитання, а твердження", - додає він.

Верещук популярна, медійна. Про неї говорять мільйони киян, серед яких симпатиків більше, аніж критиків, - пише Клочок.

"Згадаймо, як багато хто з нас підіймав на вила зйомки із парасолькою (ролика, до речі, до цього часу не має і не факт, що він буде) й реєстрацію Верещук у мережі TikTok. Але і через це, у тому числі, практично усі ЗМІ активно обговорюють її персону, охват аудиторії обчислюється мільйонами, серед яких симпатиків буде набагато більше, аніж критиків. А переможців не судять", - зазначає фахівець.

Клочок певен, що із Кличком у другий тур вийде Верещук.

"Перемогти Кличка у другому турі пані Верещук звісно буде складно. Але її антирейтинг суттєво менший, ніж у чинного мера й потенціал росту більш суттєвий", - резюмував він.

Нагадаємо, серед головних проблем Кличка, як кандидата на посаду столичного мера, експерти називають його "зв'язки" із забудовниками.

Також нагадаємо, поточного року Київ очолив антирейтинг за показниками корупції у будівельній сфері. Окрім того, понад 200 будинків у столиці зараз продовжують зводити без документів і є ризикованими.

Українські Національні Новини

Політика