politolog-rozpoviv-pro-realnikh-i-virtualnikh-pretendentiv-na-krislo-mera-v-kiyevi

Політолог розповів про реальних і "віртуальних" претендентів на крісло мера в Києві

 • 10736 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Кияни не оберуть мера столиці в першому турі, а в другому зустрінуться Віталій Кличко та Ірина Верещук. Такий прогноз і аргументи щодо нього у своєму блозі описав політичний експерт Валентин Гайдай, передає УНН.

"Найбільш вірогідним сценарієм другого туру в Києві є проходження Віталія Кличка і кандидата від "Слуги народу" Ірини Верещук. За останній час було чутно чимало критики щодо висуванців у мери від влади. Але стосовно Верещук варто відзначити, що це досить вдала ставка, принаймні, з усіх інших претендентів від "Слуги народу" на крісло мера Києва", - пише експерт.

Він додав, що Верещук - досить впізнавана, з політичним і адміністративно-управлінським досвідом.

"Можливо, це ексклюзивний досвід - вона була мером маленького прикордонного містечка Рави Руської, з іншого боку - у кого тоді є досвід управління містом, окрім, мабуть, Попова і Омельченка.

Можливо, мерство Олександра Омельченка можна називати золотою епохою Києва, але навряд чи у восьмидесятидворічного політика є шанси перемогти на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог не виключив програш Кличка в другому турі

Що стосується Попова, кияни, природно, пам'ятають нові тролейбуси і автобуси, благоустрій парків, але не варто забувати, що Попов був не мером, а головою Київської міської держадміністрації, тобто людиною тодішнього президента і Кабміну, і діяли вони як одна команда. Чого не скажеш про опозиційного політика Попова і нинішній Кабмін", - додав Гайдай.

Таким чином, реальним кандидатом у мери Києва є Кличко та Верещук, каже експерт.

"Інші кандидати, наприклад, Пальчевський і Притула, "живуть" в основному на бігбордах і ток-шоу і є, скоріше, віртуальними політиками, ніж реальними. Тому, слід вважати, що до другого туру вийде саме Кличко і Верещук", - додав Гайдай.

Що стосується виборів до Київради, то сьогодні за призові місця змагаються "Слуга народу", "Євросолідарність" Порошенка і "УДАР" Кличка, вважає експерт.

"Трохи відстають від них "Батьківщина" і ОПЗЖ. Розрив між першими трьома партіями становить статистичну похибку - 2-4%, і поки точно не можна змоделювати, хто займе 1-е, 2-е і 3-е місце", - каже Гайдай.

Окрім цих гравців, у Київраді слід очікувати проходження ще двох-трьох політсил, прогнозує експерт.

"Це "Партія Шарія", партія Пальчевського "Перемога" і "Сила і честь", яку асоціюють з ексголовою СБУ Смешком і відомим журналістом Гордоном", - додав він.

Нагадаємо, на думку директора громадської організації "Центр громадського розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ" Юрія Лагутова, рейтинги Кличка зараз "вбивають" результати його ж 5-річної роботи.

Українські Національні Новини

Політика