politologi-otsinili-peredviborchi-perspektivi-za-maybutnye-ta-nazvali-osnovni-pomilki

Політологи оцінили передвиборчі перспективи "За майбутнє" та назвали основні помилки

 • 25300 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Серед соціологічних опитувань до ТОП-5 передвиборчих рейтингів потрапляють популярні "Слуги народу" і так звані партійні старожили - "ОПЗЖ" та "Батьківщина". Проте у цьому переліку також регулярно з’являється й відносно нещодавно створена партія "За майбутнє" на чолі з Ігорем Палицею. У чому секрет успіху партії-новачка та які кадрові прорахунки були здійснені нею на передвиборчому шляху – УНН розповіли політологи.

"У партії "За майбутнє" своя задача стояла - підвищувати впізнаваність і рекламувати свою партію. У них рейтинг зростає: зараз всеукраїнський вже 7,2%, вони залізно проходять у Верховну Раду, тож швидше за все, дотягнуть до 10% і матимуть політичну фракцію, з якою всім доведеться рахуватися. Технологічно керівництво партії вчиняє абсолютно правильно - воно працює вже виходячи з всеукраїнського рейтингу і дострокових парламентських виборів, які, чим далі, тим ймовірніші", - розповів політолог Кирило Сазонов.

А ось політолог Сергій Биков вважає, що хоч "За майбутнє" й успішно набирає передвиборчі рейтинги, проте жодна партія не може бути застрахована від кадрових помилок.

"За майбутнє" по країні демонструє досить гарні результати, станом на зараз, і вона нарощує свою підтримку. Але у них є проблема, як і у всіх партій – це кадрова політика. Зараз дуже складно знайти дійсно нормальних і ефективних кандидатів, бо багато людей, які є фаховими і ефективними – вони просто зневірилися у політиці і банально не хочуть нею займатися. І тому партіям доводиться брати тих, хто готовий, хто хоче і прагне займатися політикою, попри їхні особисті якості, професійні чи фахові. Показовим тут є, наприклад, ляп з нардепом Поляковим", - розповів Биков.

Своєю чергою, політичний аналітик Олександр Кочетков погоджується із думкою Бикова стосовно вад кадрової політики у більшості партій напередодні місцевих виборів-2020, зокрема й у "За майбутнє".

"У "За майбутнє", як і у інших політичних партій, брак кадрів. Мабуть тому вони, до речі, й прокололися з Поляковим. І у мене є таке припущення, що це саме Поляков переконав "За майбутнє", що він може і хоче поборотися за крісло мера Чернігова, і вони йому повірили. І бачте, що вийшло. Людина не користується великою популярністю у Чернігові. І це головне. Він не дуже переконливий і популярний", - впевнений експерт.

Нагадаємо, раніше УНН писав, що політична партія "За майбутнє" здобула електоральне лідерство у кількох західних регіонах України та вже увійшла до п’ятірки найбільш підтримуваних партій у регіонах України за результатами дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

Українські Національні Новини

Політика