politseyski-zatrimali-shakhrayku-yaka-vimanila-u-cholovika-160-tis-grn-cherez-sotsmerezhu

Поліцейські затримали шахрайку, яка виманила у чоловіка 160 тис. грн через соцмережу

 • 17727 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. На Донбасі жінка через соцмережі ошукувала чоловіків і збагачувалась за їх рахунок. Таким чином, шахрайці вдалось виманити у чоловіка з Луганщини 160 тисяч гривень за півроку. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Донецькій області.

"По допомогу поліції звернувся 47-річний чоловік, який повідомив, що його ошукала інтернет-знайома. За півроку дівчина збагатилася за його рахунок на 160 тисяч гривень. Співробітники карного розшуку поліції Донеччини оперативним шляхом встановили особу шахрайки та затримали її. Нею виявилася 28-річна мешканка Мирнограда", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що жінка зареєструвала фейковий акаунт, вигадала собі нове ім'я і поставила на аватарку чуже фото.

"За час спілкування зловмисниця втерлася у довіру до чоловіка та під різними приводами – на лікування дитини, погашення боргів, судова тяганина із колишнім чоловіком, який хоче відібрати дитину – виманювала гроші. Сума одноразового грошового переказу досягала 20 тисяч гривен", - повідомили у відділі комунікації.

Також повідомляється, що жінка завершила спілкування за допомогою вигаданої історії і перестала виходити на зв'язок. Тоді потерпілий зрозумів, що його ошукали та повідомив про це у поліцію.

"Підозрювана повідомила, що в такий незаконний спосіб вирішила "заробляти на хліб". З її слів, на "гачок" потрапляли і інші чоловіки, однак вони переводили значно менші суми", - додали у пресслужбі.

Повідомляється, що за даним фактом слідчими поліції відкрито кримінальне провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, поліція Луцька оголосила псевдополіцейському про підозру в шахрайстві на майже 100 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП