politsiya-gayiti-zayavila-scho-kolishniy-suddya-verkhovnogo-sudu-pidozryuyetsya-u-vbivstvi-prezidenta

Колишній суддя Верховного суду Гаїті підозрюється у вбивстві президента

 • 18324 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Поліція Гаїта висунула нові звинувачення проти одного з колишніх суддів Верховного суду в зв'язку з його причетністю до вбивства президента Жовенеля Моіса на початку цього місяця, заявивши, що він зустрічалася з деякими колумбійськими найманцями, звинуваченими в його вбивстві. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Раніше на цьому тижні гаїтянська поліція видала ордер на арешт Венделла Кок-Телоти, колишнього судді Верховного суду, який був звільнений разом з двома іншими суддями раніше в лютому, коли Моіс стверджував, що проти нього планувався переворот.

За словами прессекретаря Національної поліції Гаїті Марі Мішель Верье, поліція провела обшук в головному будинку Кок-Телота, а також в інших заміських будинках.

Залишається багато питань про те, хто стояв за вбивством президента і як вбивці отримали доступ до його будинку. Офіційні особи Гаїті звинуватили команду у вбивстві президента, що складається в основному з колумбійських найманців, троє з яких були вбиті поліцією.

Днями за підозрою в причетності до інциденту був заарештований високопоставлений співробітник служби безпеки президента Моіса.

Раніше в той же день Колумбія закликала Гаїті гарантувати юридичні та медичні права 18 колумбійців, затриманих на Гаїті за звинувачення у вбивстві Моіса.

Додамо

Президент Гаїті загинув після нападу злочинців, які проникли в його резиденцію в ніч з 6 на 7 липня. Під час нападу постраждала також дружина Жовенеля Моїз Мартін Моїз, її відправили на лікування в Майамі.

Всього у вбивстві президента Гаїті підозрюються 26 осіб, 5 з них перебувають на волі.

Українські Національні Новини

Новини Світу