politsiya-gonkongu-zastosuvala-gumovi-kuli-proti-uchasnikiv-protestu

Поліція Гонконгу застосувала гумові кулі проти учасників протесту

 • 10984 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Поліція Гонконгу в понеділок застосувала сльозогінний газ і гумові кулі, щоб спробувати стримати антиурядових демонстрантів, які зайняли Політехнічний університет. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Десятки людей намагалися втекти з Політехнічного університету після ночі заворушень в місті, в якому перекрили основні дороги і підпалили міст, а з лука стріляли поліцейський.

Суспільний мовник RTHK повідомив, що багато було затримано біля університету в понеділок, в той час як в прилеглому комерційному районі Натан-Роуд активісти перекрили рух і спровокували закриття торгових центрів і магазинів.

Як повідомляється, в неділю було поранено 38 осіб. Свідки Reuters бачили, як деякі протестувальники отримали опіки від хімікатів в ємностях, випущених з водометів поліції.

Поліція закликала протестувальників в Політехнічному університеті "кинути зброю" і піти.

Поліція заявила, що зробила три постріли, коли "заколотники" напали на двох офіцерів, які намагалися затримати жінку. Ніхто не був поранений, і жінка втекла на тлі різкої ескалації заворушень, які протягом майже шести місяців занурюють азіатський фінансовий центр в хаос.

Демонстранти незадоволені тим, що вони вважають китайським втручанням в обіцяні свободи Гонконгу, коли він повернувся під китайське правління в 1997 році. Вони кажуть, що реагують на надмірне застосування сили поліцією. При цьому Китай заявляє, що він прихильний формулі "одна країна, дві системи", що надає Гонконгу автономію.

Українські Національні Новини

Новини Світу