politsiya-initsiyuvala-kriminalne-provadzhennya-schodo-zabudovi-teritoriyi-lavri

Поліція ініціювала кримінальне провадження щодо забудови території Лаври

 • 13040 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. На сьогодні відкрито кримінальне провадження за фактами забудови території заповідника Києво-Печерської Лаври. Про це повідомила заступник міністра культури Алла Мазур на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Дійсно, багато чого було збудовано на території монастиря. Це прикро, але ми маємо те, що маємо. Частина об’єктів була побудована на підставі договорів, які були видані ще в попередні роки, частина з них збудована навіть з відхиленням від тих норм, які були в дозволах. На сьогодні є кримінальне провадження за всіма цими фактами, оскільки окремі приміщення введені в експлуатацію, хоч законних підстав для того не було", - зазначила заступник міністра.

За її словами, інтенсивність забудови монастиря в останні роки суттєво знизилась – у тому числі завдяки розголосу і втручання держави.

При цьому вона додала, що експерти ЮНЕСКО встановили, що новобудови не мали істотного впливу на стан комплексу монастиря Київо-Печерської Лаври, втім застерегли щодо появи нових об’єктів на його території. В організації очікують, що на території Лаври будуть відновлювати втрачені пам’ятки архітектури.

Нагадаємо, 2016 року ЮНЕСКО залишила Софію Київську та Києво-Печерську лавру у списку Всесвітньої спадщини.

У 2014 році Мінкульт підтвердив незаконність будівництва будівлі на території Києво-Печерської Лаври.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП