politsiya-kharkivschini-vzhe-zareyestruvala-3853-viyskovikh-zlochini

Поліція Харківщини вже зареєструвала 3853 військових злочини

 • 402079 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. З моменту звільнення території Харківської області правоохоронці вже зареєстрували 3 853 військових злочини, з яких більшість це порушення законів та звичаїв війни. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення поліції Харківщини.

Цитата

«Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 3 853 воєнних злочини, з яких найбільше 3435 - за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) та 359 - за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Крім того, тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби з початку деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 2019,1 га. Вилучено 26 904 вибухонебезпечних предметів, знищено – 4 577.

Додамо

Також у поліції повідомили, що протягом минулої доби правоохоронцями за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 8 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП