politsiya-niderlandiv-rozignala-tisyachi-lyudey-yaki-protestuvali-proti-karantinnikh-zakhodiv

Поліція Нідерландів розігнала тисячі людей, які протестували проти карантинних заходів

 • 27031 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Поліцейські з кийками і щитами намагалися розігнати кількатисячний натовп, який зібрався в столиці Нідерландів у неділю на знак протесту проти заходів карантину та вакцинації проти COVID-19. Про це інформує УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Мер Амстердама Фемке Халсема видала надзвичайний розпорядження, надавши поліції повноваження очистити центральну Музейну площу після того, як протестувальники порушили заборону на проведення громадських зібрань під час останньої хвилі коронавірусної інфекції.

Протестувальники, які здебільшого не носили масок і порушували правила соціального дистанціювання, також проігнорували наказ не проводити марш і йшли головною магістраллю, граючи музику та тримаючи в руках жовті парасольки на знак опозиції до заходів уряду.

Доповнення

19 грудня в Нідерландах було введено карантин. Уряд наказав закрити всі магазини, крім основних, а також ресторани, перукарні, спортзали, музеї та інші громадські місця принаймні до 14 січня.

Відповідно до чинних обмежень забороняються громадські зібрання більше двох осіб.

Як і інші європейські країни, Нідерланди ввели ці заходи, щоб запобігти новій хвилі варіанту коронавірусу Omicron, який може захлиснути і без того перевантажену систему охорони здоров’я.

Українські Національні Новини

Новини Світу