politsiya-pripinila-diyalnist-ponad-200-organizovanikh-zlochinnikh-grup-z-pochatku-roku

Поліція припинила діяльність понад 200 організованих злочинних груп з початку року

 • 8116 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. З початку року припинено злочинну діяльність 222 організованих груп. Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв під час зустрічі з главою Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутісом Ланчінскасом, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

"Протидія оргзлочинності є пріоритетним напрямком роботи поліції у 2018 році і залишиться ним у наступному році. Результатом низки впроваджених заходів за останній період є найбільша за останні 6 років кількість ліквідованих злочинних угруповань на території країни. Так, за 9 місяців 2018 року припинено злочину діяльність 222 організованих груп. У той час коли з 2013 по 2017 роки таких груп було ліквідовано від 84 до 157", - сказав він.

За словами керівника поліції, у структурі відомства нещодавно створено Департамент стратегічних розслідувань (ДСР). Основним завданням цього підрозділу є протидія організованій злочинності. Він вже на 70% укомплектований.

Він повідомив, що управління стратегічних розслідувань в Одеській і Дніпропетровській областях вже розпочали свою роботу і мають певні результати. Найближчим часом планується старт діяльності таких підрозділів у Львові, Харкові і Києві.

Нагадаємо, глава Нацполіції України Сергій Князєв під час наради щодо підсумків роботи Національної поліції України за 8 місяців заявив про припинення діяльності близько 200 організованих злочинних груп у поточному році. Його слова наводить заступник директора Департаменту комунікації в Національній поліції України Ольга Атаманова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП