politsiya-rozsliduye-19-provadzhen-pro-porushennya-viborchogo-zakonodavstva

Поліція розслідує 19 проваджень про порушення виборчого законодавства

 • 12012 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. З початку передвиборчої кампанії перед виборами до Верховної Ради поліція розслідує 19 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані МВС.

За минулу добу, 10 червня, до поліції надійшло чотири повідомлення щодо порушення виборчого законодавства – в Одеській, Луганській, Миколаївській областях та місті Києві.

У місті Києві за фактом порушення були зареєстровані відомості в ЄРДР за ч. 4 ст. 158 КК України (Незаконна передача іншій особі виборчого бюлетеня виборцем).

Крім того, у неділю, 9 червня, до поліції надійшло чотири повідомлення щодо порушень у виборчому процесі – в Одеській, Чернігівській, Вінницькій областях та місті Києві.

Загалом, з 24 травня, з початку кампанії, пов’язаної з виборами до Верховної Ради, до поліції надійшло 88 повідомлень про порушення виборчого законодавства, відкрито 19 кримінальних проваджень.

Також за фактом порушення виборчого законодавства в Херсонській області складено два адміністративних протоколи за статтею 212-13 частиною 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без даних про тираж).

Нагадаємо, станом на 4 червня в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли відомості про 12 порушень у виборчому процесі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП