politsiya-vidkrila-kriminalne-provadzhennya-za-pereshkodzhannya-zyomkam-krivavikh-vidkhodiv-ptakhofabriki-dobkina

Поліція відкрила кримінальне провадження за перешкоджання зйомкам "кривавих відходів" птахофабрики Добкіна

 • 10121 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Поліція Володимира-Волинського відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійсненню журналістської діяльності представникам місцевого телеканалу. Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області, передає УНН.

Інцидент стався на тому тижні, поблизу “Володимир-Волинської птахофабрики”. Журналісти телеканалу приїхали збирати відеоматеріал про роботу птахофабрики. Вони знімали відстійники, через які, на їх переконання, птахофабрика скидає відходи у місцеві озера.

По завершенню зйомок автомобіль знімальної групи не зміг лишити місце події - його проїзд заблокували невідомі молодики. Журналісти викликали поліцію і написали заяву.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 ККУ).

"Правоохоронці з’ясовують усі обставини інциденту", - розповіли в поліції, додавши, що досудове розслідування триває.

Додамо, що санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, два тижні тому волинські активісти зафільмували потік викидів рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Вони дослідили, що нечистоти ведуть до відстійників ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика”.

У “Володимир-Волинській птахофабриці” спочатку мовчали, а потім визнали: викиди кривавих відходів червоного кольору сформувалися внаслідок діяльності компанії.

За фактом забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження. До першочергових слідчих дій залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області. Якщо екологи встановлять факт забруднення навколишнього середовища, на “Володимир-Волинську птахофабрику” накладуть штрафні санкції.

“Володимир-Волинська птахофабрика” виробляє курятину ТМ “Епікур”, а сама компанія, за даними офіційних реєстрів, належить до групи компаній “Опенмайнд”, де серед співзасновників — родичі колишнього народного депутата Михайла Добкіна.

Раніше повідомлялося, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів неодноразово фіксувала антисанітарію на “Володимир-Волинській птахофабриці” у цьому році.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП