politsiya-virishuye-pitannya-pro-vidkrittya-spravi-za-pidpal-posolskogo-avto

Поліція вирішує питання про відкриття справи за підпал посольського авто

 • 11268 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Столичні правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за фактом підпалу автомобіля з дипломатичними номерами неподалік від російського посольства. Про це УНН повідомили у поліції Києва.

“Питання про відкриття кримінального провадження вирішується. Варто зазначити, що до нас ніхто з заявою, що це — наш (диппредставництва — ред.) автомобіль не звертався”, — сказали у поліції.

Нагадаємо, 25 листопада під час акції протесту під посольством РФ у Києві неподалік будівлі дипломатичної установи було підпалено легковий автомобіль номерни знаки якого починаються з 001, що дозволяє визначити — це автомобіль посольства Російської Федерації.

Як повідомляв УНН, у МЗС України заявили про збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також поранення та захоплення у полон членів їхніх екіпажів і висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. Українська сторона заявляла про шістьох поранених військових, двоє з яких - тяжко.

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці.

ВР розгляне рішення про запровадження воєнного стану на позачерговому засіданні у понеділок, 26 листопада, яке скликано на 16:00.

Збройні сили України привели в повну боєготовність.

Через ескалацію в Азовському морі також закликали провести екстренне засідання Радбезу ООН.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Пенсіонера засудили до 12 років за розбещення падчерки

     • 12550 переглядiв

    З'явилось фото українських бронекатерів у порту окупованої Керчі

     • 49626 переглядiв

    Філарет звернувся до українців через ескалацію в Азовському морі

     • 13788 переглядiв

    Президент - Кольченку: не припиняємо боротися за твоє звільнення

     • 6542 переглядiв