politsiya-vzyala-v-oblogu-rezidentsiyu-ekspremyera-pakistanu-namagayuchis-yogo-zaareshtuvati

Поліція взяла в облогу резиденцію експрем'єра Пакистану, намагаючись його заарештувати

 • 669212 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Сотні прихильників колишнього прем'єр-міністра Пакистану Імрана Хана зіткнулися з поліцією після того, як вона взяла в облогу резиденцію Хана, щоб заарештувати його за рішенням суду. Про це УНН інформує посилаючись на BBC.

Деталі

Було помічено, як сотні поліцейських з охорони громадського порядку за підтримки водометів та бронетранспортерів прямували до укріпленої резиденції колишнього прем'єр-міністра у престижному районі Лахора, коли активісти закидали їх камінням.

Поліція, одягнена в захисне спорядження, застосувала водомети, щоб відігнати активістів партії Хана Техрік-і-Інсаф, які захопили головний вхід до резиденції.

Місцеві телеканали показали, як сотні прихильників Хана, зокрема жінок, зібралися біля його резиденції у спробі запобігти його арешту. Вони сформували живий щит, щоб не дати ОМОНу наблизитися до Хана.

Доповнення

У понеділок окружний суд відновив ордер на арешт Хана після того, як він не з'явився до судді, незважаючи на інструкції Високого суду Ісламабаду.

Спочатку ордер був виданий у лютому, але минулого тижня Верховний суд припинив його дію і наказав Хану постати перед судом 13 березня.

Проте натомість він очолив мітинг у Лахорі у понеділок.

5 лютого поліції не вдалося його заарештувати через протидію його прихильників.

Хану, єдиному прем'єр-міністру країни, якого було повалено в результаті вотуму недовіри за 75-річну політичну історію країни, пред'явлено безліч звинувачень, починаючи від тероризму і закінчуючи замахом на вбивство та відмиванням грошей.

Більшість справ, які Хан називає «удаванням», були порушені після його звільнення.

70-річний Хан покладає провину за своє усунення на змову, яку підтримує США, - твердження, яке чинний коаліційний уряд в Ісламабаді та Вашингтоні неодноразово спростовували.

Українські Національні Новини

Новини Світу