politsiya-zafiksuvala-124-porushennya-vid-pochatku-viborchoyi-kampaniyi

Поліція зафіксувала 124 порушення від початку виборчої кампанії

 • 10587 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. З початку виборчої кампанії поліція зафіксувала 124 повідомлення про події, пов'язані з виборами. Про це повідомляє МВС України на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"За двома фактами з цих 124 - відомості внесені в ЕРДР (хуліганство – ред., КК України), по одному - вже внесено відомості за статтею 160 (підкуп виборців, учасника референдуму - ред.), складені 46 адмінпротоколів, проводиться перевірка 89 повідомлень, а 19 звернень розглянуті відповідно до закону "Про звернення громадян"", - розповів директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

Шевченко уточнив, що це загальна кількість повідомлень, що надійшли правоохоронцям, і не всі вони відразу стають підставою для порушення кримінальних проваджень.

Директор департаменту комунікації МВС уточнив, що покарання за підкуп і продаж голосів залежить від ступеня вини та тяжкості злочину.

Як повідомляв УНН, очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про забезпечення законності проведення виборчого процесу  виборів Президента України.

Нагадаємо, від початку виборчої кампанії 2019 року до поліції надійшло понад 50 повідомлень про можливі порушення у сфері виборчого права.

Українські Національні Новини

Політика