politsiyi-i-natsgvardiyi-nadali-pravo-gabaritno-vagovogo-kontrolyu-na-dorogakh

Поліції надали право габаритно-вагового контролю на дорогах

 • 43380 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Кабінет міністрів надав додаткові повноваження Міністерству внутрішніх справ і Національній поліції щодо здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів, щоб зупинити руйнування українських доріг. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

Він наголосив, що масштабні порушення вагових норм з боку перевізників призводять до руйнування навіть новозбудованих доріг, тому потрібно швидко реагувати.

Тимошенко нагадав, що на цьому тижні Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабінету міністрів, під час якої обговорили питання вагового контролю транспортних засобів.

"Я думаю, ми зараз швидко побачимо, як буде змінюватися ситуація. Адже патрульних поліцейських набагато більше, ніж представників Укртрансбезпеки, вона (Державна служба України з безпеки на транспорті, яка відповідає за габаритно-ваговий контроль. – ред.) реформується", – сказав він.

"Уже зараз починає працювати МВС, і я думаю, що всі зрозуміють, що ми з темою перевантаження закінчили. Не треба перевантажувати (дороги. – ред.), бо будуть дуже великі штрафи і всі відповідатимуть", – додав чиновник.

Нагадаємо, за програмою "Велике будівництво" планується збільшити обсяги будівництва та ремонту доріг.

Українські Національні Новини

Суспільство