politvyazen-shumkov-vimagaye-zustrichi-z-rosiyskim-ombudsmenom-moskalkovoyu

Політв’язень Шумков вимагає зустрічі з російським омбудсменом Москальковою

 • 10920 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Політв’язень Кремля Олександр Шумков згодиться на діалог після того, як уповноважена з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова прийде у колонію. Про це він сказав у листі, який його тітка Людмила Шумкова опублікувала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Сьогоднішній лист від Олександра, датований 15 жовтня. Пише, що сподівається, що вчорашній лист до нас дійшов і, що ми в курсі про його рішення. Розповідає, що приходило керівництво колонії до нього на діалог. Однак, Сашко сказав, що діалог буде, коли Москалькова приїде в колонію. Пише, що питання до Москалькової є не тільки у нього, а і у інших ув’язнених”, — розповідає Людмила Шумкова.

Також у листі йдеться, що під час першого медичного огляду, у зв’язку з голодуванням, керівниця медчастини сказала, що нема підстав для відправки Олександра Шумкова на обстеження, оскільки документами не підтверджені ніякі хвороби. Постійний головний біль приводом не є.

“А так — тримається відмінно. Бог дає сили. Окремо дякує Ользі Мазуровій та Юлії Самойловій і низько ним вклоняється. В російських реаліях — це геройський вчинок (має на увазі одиночний пікет біля пам’ятника Окуджаві на Арбаті). Всім передає вітання, всіх обіймає”, — додала Людмила Шумкова.

Нагадаємо, український політв’язень Шумков оголосив голодування.

Українські Національні Новини

Політика