politvyaznya-panova-mozhut-etapuvati-v-omsk-brat

Політв'язня Панова можуть етапувати в Омськ - брат

 • 10601 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Українського політв’язня Євгена Панова, якого засудили до восьми років "за підготовку до вчинення диверсій у Криму", ймовірно етапують до колонії у російському місті Омськ. Про це повідомив його брат Ігор Котелянець у Facebook, передає УНН

"4 січня і вже більше трьох тижнів ми не знаємо, де знаходиться український політв'язень Кремля Євген Панов. Після того, як у жовтні московський "суд" підтвердив вирок у 8 років колонії суворого режиму (йому, як і сімферопольському окупаційному суду доказів для цього не знадобилося, достатньо вказівки ФСБ), Женю тримали в Москві, у СІЗО "Матроская тишина", - повідомив він.

Зі слів Котелянця, потім Панова вивезли. "Доправили до Ростова, потім Краснодар, а потім в Сімферополь. На початку грудня його знову вивезли з Криму до Краснодара. А звідти, за нашою інформацією - в Саратов", - додав брат Панова.

"Проте, де він зараз і що з ним, ми не знаємо вже більше трьох тижнів. Наразі МЗС, наші консули в Росії, а також Уповноважений з прав людини Людмила Денісова намагаються дізнатися у росіян, де Женя. За непідтвердженою інформацією, кінцевим пунктом його етапу має стати колонія в Омську, де його мають залишити на відбування політичного покарання", - зазначив він.

За його словами, "колонія у цьому місті відома тим, що не так давно тамошні в'язні влаштували бунт, протестуючи проти тортурів, які чинять з ними служителі цього середньовічного закладу".

"Наразі готуємося до касації, а також готуємо позов у Європейський суд з прав людини", - сказав Котелянець.

Українські Національні Новини

Політика