poloneni-ukrayinski-moryaki-ne-otrimali-pobachennya-u-sizo

Полонені українські моряки не отримали побачення у СІЗО

 • 7803 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Українським морякам, полоненим Росією, не надали можливість для побачень з рідними у СІЗО. Про це повідомляє УНН з посиланням на адвоката українців Іллі Новікова, якого цитує Об’єднана група громадського нагляду за дотриманням конституційних свобод.

"Зі слів Новікова відомо, що побачення у СІЗО до сих пір не отримав жоден з моряків", - написали представники Групи.

Також вони передали інші слова адвоката, який розповів про принцип поділу моряків на четвірки.

"Ділили на четвірки скоріш за все за принципом, кому потрібен перекладач, а кому – ні. (Але він не впевнений, це припущення). Взагалі продовження строку затримання має вирішуватись індивідуально, це не порушення, але все одно неправильно", - повідомили активісти.

"Також Новіков повідомив, що до частини моряків під час свят приходили дивні люди і пропонували просто поговорити про родину. Адвокат стверджує, що у справі немає жодного секретного паперу, тому засідання має бути відкрита", - зазначили члени Групи, присутні біля суду.

Як повідомляв УНН, адвокат українських моряків, звинувачених у незаконному перетині російського кордону, вважає, що клопотання про продовження їм арешту підлягає передачі для розгляду Московському гарнізонному військовому суду

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика