polovina-ukrayintsiv-vislovilis-pro-pogirshennya-yakosti-derzhavnikh-medposlug-za-ostanni-roki-opituvannya

Половина українців висловились про погіршення якості державних медпослуг за останні роки - опитування

 • 12026 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Майже половина українців вважають, що якість державних медичних послуг за останні два роки скоріше погіршилася. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 24-25 квітня поточного року, передає УНН.

Так, за результатами опитування, 49% респондентів зазначили, що якість державних медичних послуг за останні два роки скоріше погіршилася. 33% вважають, що вона лишилася на такому ж рівні. Лише 12% побачили покращення. В динаміці за останній рік зросла кількість тих, хто фіксує погіршення в сфері медичних послуг (з 37% до 49%). Частіше про погіршення зазначали мешканці Півдня і Сходу, старші і бідніші опитані, а також жінки.

Водночас 43% опитаних зазначили, що якість державних медичних послуг за останні 6 місяців лишилася на такому ж рівні. 33% вважають, що вона скоріше погіршилася. 11% – скоріше покращилася. В динаміці зменшилася кількість тих, хто давав позитивні оцінки якості медичних послуг за півроку.

Опитування було проведено 24-25 квітня 2020 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у своєму фільмі про рік презиентства висловив думку, що "коронавірус показав, що це була за медреформа, оскільки лікарні були не готові до такого виклику". У зв’язку з цим, на думку Глави деержави, після пандемії COVID-19 потрібно повністю змінювати підхід до медреформи.

Українські Національні Новини

Суспільство