polozhennia-pro-demobilizatsiiu-prybraly-na-prokhannia-syrskoho-ta-umierova-dokument

Положення про демобілізацію прибрали на прохання Сирського та Умєрова – документ

 • 29791 переглядiв

Головнокомандувач Олександр Сирський попросив вилучити положення про демобілізацію з урядового закону про мобілізацію, який був погоджений міністром оборони Рустемом Умеровим і затверджений Кабінетом Міністрів.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський написав Міністру оборони Рустему Умєрову лист, в якому запропонував розглянути положення про демобілізацію окремо від урядового закону про мобілізацію. Про це повідомила депутатка від Слуги народу Мар'яна Безугла та опублікувала документ, передає УНН.

Деталі

У листі Олександра Сирського до Рустема Умєрова наголошується на необхідності невідкладного внесення законодавчих змін щодо вдосконалення питань проходження військової служби та мобілізації і запропонував розглянути це положення в окремому законопроєкті.

"Разом з тим, окремі положення законопроєкту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення. 3 урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті", - йдеться в листі Головнокомандувача.

Умєров погодився з пропозицією Сирського та звернувся з відповідним листом до Кабінету Міністрів.

"Окремі положення законопроекту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення... 3 урахуванням зазначеного пропонується питання щодо підстав звільнення з військової служби та запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо в іншому законопроєкті... Враховуючи викладене, пропонується ініціювати перед Верховною Радою України питання щодо можливості виключення вищезазначених положень із законопроєкту та включення до прикінцевих положень цього законопроєкту норми, яка б передбачала доручення для Кабінету Міністрів України внести відповідний законопроєкт з цих питань на розгляд Верховної Ради України", - зазначив Умєров.

На засіданні Кабміну, яке відбулось 9 квітня, пропозицію було прийнято.

Після цього прем'єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука з проханням підтримати ініціативу Сирського.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців планують виключити з урядового законопроєкту про мобілізацію. 

Співрозмовник УНН повідомив, що положення про демобілізацію військовослужбовців планують прибрати. Ініціювали виключення Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, міністр оборони Рустем Умєров та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

09.04.24, 23:05 • [views_0]