polozov-maye-nadiyu-scho-zatrimannya-rosiyskogo-tankera-ne-vpline-na-peregovori-schodo-viyskovopolonenikh-moryakiv

Полозов має надію, що затримання російського танкера не вплине на переговори щодо військовополонених моряків

 • 15932 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Затримання танкера РФ в Ізмаїлі не має вплинути на процес звільнення заарештованих в Росії українських моряків. З такою думкою в інтерв'ю для видання DW виступив адвокат військовополонених моряків Микола Полозов, передає УНН.

На запитання "Чи вплине затримання російського танкера на переговори про звільнення українських моряків?" адвокат Полозов відповів: “Сподіваюся, що ні. Адже звільнення українців - вимога Міжнародного трибуналу в морських справах, і виконання цього рішення залишається важливим для Росії. Я бачив заяви МЗС РФ про те, що він стурбований можливим арештом членів екіпажу танкера, але, наскільки я розумію з повідомлень, нікого не заарештували".

Як зазначив адвокат, доля моряків необхідно вирішити конкретно в рамках наказу трибуналу - негайно.

"Подальше затримання моряків, на мій погляд, працює проти російської влади і може стати приводом для обговорення на Заході подальших санкцій", - додав адвокат.

Нагадаємо, 24 липня, за інформацією українських прикордонників, в порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер NIKA SPIRIT, який під номером ІМО — 8895528, за даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, ідентифіковано як уже відомий танкер Neyma, який був використаний для перекриття Керченської протоки.

Всю необхідну й отриману інформацію прикордонники передали військовій прокуратурі, яка веде цю справу.

Сьогодні СБУ затримала російський танкер. Групою військових прокурорів, прикордонників і слідчих СБУ на затриманому танкері закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії — обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з судна, записи радіопереговорів під час конфлікту, бортових журналів.

Згодом, за даними посольства Росії в Україні, члени екіпажу затриманого російського танкера Neyma повертаються в Росію. У СБУ, в свою чергу, пояснили, чому відпустили екіпаж затриманого російського танкера.

Українські Національні Новини

Політика