polscha-bez-dozvoliv-propuskatime-vantazhivki-z-palnim-do-ukrayini

Польща без дозволів пропускатиме вантажівки з пальним до України

 • 140290 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури і розвитку Польщі досягли домовленостей про скасування дозволів для всіх перевізників, що здійснюють міжнародні перевезення палива. Про це повідомило Міністерство інфраструктури України, передає УНН.

Деталі

"Ракетні удари росії по нафтопереробним заводам та нафтобазам створили критичну ситуацію на ринку палива. Ціль команди Мінінфраструктури в цих умовах – повна лібералізація міжнародних вантажоперевезень, щоб вирішити дану проблему", – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він також додав, що нові правила вже набрали чинності, а їх переваги зможуть використовувати як українські, так і польські перевізники.

"Ми продовжимо роботу по спрощенню вантажних перевезень і створенню максимально простих та зрозумілих правил для перевізників потрібних Україні вантажних автомобілів", – повідомив міністр.

Нагадаємо

28 квітня у столиці, а згодом і по всій країні, виник дефіцит пального на АЗС. Автомобілісти по кілька годин стояли у чергах для того, щоб заправити авто. АЗС відпускають обмежену кількість пального - від 10 до 20 літрів, також наявні не всі марки бензину та на більшості заправок відсутнє дизельне пальне.

1 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива.

Так, зокрема, граничний рівень надбавок за літр дизпалива було підвищено з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ, бензинів автомобільних - з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ.

Зміни внесені на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування.

Очікується, що протягом тижня ситуація на ринку покращиться.

Українські Національні Новини

Економіка