polscha-khoche-rozyasniti-ukrayini-zakon-iz-zaboronoyu-banderizmu

Польща хоче роз'яснити Україні закон із забороною "бандеризму"

 • 10522 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Очільник кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський підтвердив візит віце-прем’єра України Павла Розенка та його зустріч з польським віце-прем’єром Пйотром Глінським, висловивши надію на розмову з українською стороною на тему оновленого закону про Інститут національної пам’яті Польщі, який зокрема передбачає покарання за пропаганду "бандерівської ідеології", передає УНН з посиланням на Польське радіо.

Глава кабінету президента Польщі заявив, що тема оновленого та підписаного президентом Польщі Анджеєм Дудою закону про ІНП "потребує окремої дискусії та окремого діалогу" з Україною.

Він також підтвердив запланований візит до Варшави віце-прем’єра України Павла Розенка, який раніше анонсував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. П.Розенко має зустрітися з віце-прем’єром, міністром культури та національної спадщини Пйотром Глінським у столиці Польщі в середині лютого.

"Нині (у вівторок – ред.) я розмовляв з Києвом. Знаю, що візит віце-прем’єра України Розенка та його зустріч з віце-прем’єром Глінським щодо історичних польсько-українських відносин відбудеться", - запевнив К.Щерський.

"Маю надію, що саме з українською стороною ми зможемо цю розмову провести тут, на місці", - додав він.

У вівторок ввечері президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений закон про Інститут національної пам'яті. Згідно з рішенням А.Дуди, зміни протягом тижня повинні надійти на розгляд до Конституційного суду.

Нагадаємо, ухвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Верховна Рада закликала президента Польщі ветувати закон із забороною "бандеризму".

Українські Національні Новини

Політика