polscha-ne-viznaye-zhodnikh-domovlenostey-mizh-lukashenkom-ta-merkel-schodo-migratsiynoyi-krizi

Польща не визнає жодних домовленостей між Лукашенком та Меркель щодо міграційної кризи

 • 19484 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вони не визнають жодних домовленостей між президентом Білорусі Олександром Лукашенком та в.о. канцлера Німеччини Ангелою Меркель щодо міграційної кризи. Про це пише УНН з посиланням на Onet Wiadomosci.

Цитата

"Я сказав президенту Німеччини, що Польща не визнає жодних домовленостей щодо ситуації на польсько-білоруському кордоні, які будуть робитися над нашими головами", - заявив Дуда.

Деталі

Відзначимо, що на спільній конференції з президентом Чорногорії Міло Джукановичем президента Дуду запитали, про що йшла його розмова з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і чи була реакція на розмову між канцлером Ангелою Меркель та Олександром Лукашенком.

Президент Польщі підкреслив, що в ході переговорів із Президентом Німеччини він також згадав телефонні розмови, які велися останнім часом.

"Насамперед, я маю на увазі переговори, які останніми днями вела канцлер Ангела Меркель. Що якщо є якісь домовленості, які матимуть обов'язкову силу для Польщі та польської влади, або які польська влада якимось чином виконуватиме, тоді так, але це будуть домовленості, які приймаються лише нами. Ми суверенна держава, яка має право вирішувати за себе, і ми безжально забезпечуватимемо це право", - відзначив Дуда.

Доповнення

8 листопада у прикордонному районі Білорусі до КПП "Брузги-Кузнеца" підійшла велика колона мігрантів. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила у Кузниці прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів спромоглися прорватися через білорусько-польський кордон і опинитися на території Польщі. Усіх нелегалів затримали.

Українські Національні Новини

Новини Світу