polscha-ochikuye-usunennya-tablits-z-mistsya-smolenskoyi-katastrofi

Польща очікує усунення інформаційних табличок з місця Смоленської катастрофи

 • 7868 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Польща очікує з'ясування обставин встановлення інформаційних таблиць поблизу місця Смоленської кататсрофи, їх усунення та реалізації угод, що стосуються будівництва пам'ятника на місці катастрофи, - повідомило Міністерство закордонних справ Польщі, передає УНН з посиланням на польсько Радіо.

У вівторок, за повідомленням Польського агентства преси, поблизу місця аварії 10 квітня 2010 року польського урядового літака Ту-154 М, встановлені таблиці з інформацією на тему Смоленської катастрофи російською мовою. Текст інформації представляє, серед іншого, висновки російського Міждержавного авіаційного комітету (МАК) на тему причин катастрофи.

Як автор інформаційних таблиць фігурує діюча в Смоленську організація під назвою Фонд сприяння примирення народів, які брали участь у військових конфліктах "Примирення". Її представник Володимир Шаргай сказав Польському агентству преси, що "ці таблиці, пояснюють людську трагедію", і є ініціативою не держави, а громадської організації.

МЗС Польщі викликав посла РФ в Польщі Сергія Андрєєва для повідомлення йому очікувань польської сторони, що стосуються інформаційних таблиць в околицях місця Смоленської катастрофи.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в Смоленську в авіакатастрофі загинув президент Польщі Лех Качинський і ще 95 осіб - екіпаж і члени офіційної делегації, що прямувала в Катинь для участі в меморіальних заходах з нагоди річниці Катинського розстрілу 1940 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу