polscha-ogolosila-pro-zniknennya-svogo-soldata-na-kordoni-z-bilorussyu

Польща оголосила про зникнення свого солдата на кордоні з Білоруссю

 • 18214 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Польська армія повідомила про зникнення одного із своїх військовослужбовців на кордоні з Білоруссю. Солдат 11-го артилерійського полку "зник у виконанні своїх обов'язків" на кордоні, йдеться у заяві армії, оприлюдненій у п'ятницю, 17 грудня, передає УНН із посиланням на DW.

Деталі

За даними армії Польщі, солдат пропав напередодні, 16 грудня, в районі сіл Нарівка та Семянувка на сході Польщі. "Пошуки продовжуються", - йдеться у заяві.

Міністр оборони Маріуш Блащак заявив, що у зниклого солдата були "серйозні проблеми" із судовими органами і він оголосив "про свій вихід з армії". Міністр додав, що цю людину ніколи не слід було спрямовувати на службу на кордон.

Мінськ заявив, що солдат попросив притулку

Білоруські прикордонники заявили, що оголошений Варшавою зниклим польський солдат попросив "політичного притулку" у Білорусі, тому що він не згоден із жорсткою позицією Польщі щодо біженців. За даними Мінська, чоловіка заарештували ввечері 16 грудня на білоруській стороні кордону. Водночас, польська сторона не підтверджує інформацію про те, що військовий перейшов на білоруську сторону, щоб просити там притулку, передає "Польське радіо".

У зв'язку із напливом мігрантів із Білорусі Польща розмістила на кордоні десятки тисяч солдатів. З початку року тисячі мігрантів - багато з них з Близького Сходу - прибули через Білорусь на зовнішні кордони ЄС, намагаючись перебратися до Польщі чи країн Балтії.

ЄС звинувачує авторитарного білоруського правителя Олександра Лукашенка в тому, що він цілеспрямовано доставляв мігрантів із кризових регіонів до Білорусі, щоб переправити їх до ЄС і тим самим дестабілізувати ситуацію в Європі. Мінськ відкидає ці звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мігранти знову штурмували кордон Польщі та Білорусі: постраждало двоє польських військових

Українські Національні Новини

Новини Світу