polscha-orenduye-u-ssha-bezpilotniki-mq-9a-reaper

Польща орендує у США безпілотники MQ-9A Reaper

 • 182759 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Польща продовжує збільшувати свої витрати на оборону. Міністр оборони та віце-прем'єр Маріуш Блащак оголосив про підписання угоди з американською компанією General Atomics про оренду безпілотників MQ-9A, передає УНН.

Деталі

Польща вирішила орендувати БПЛА MQ-9A Reaper доти, доки не отримає MQ-9B Reaper, замовлені в США.

Блащак додав: «Це ще одна інвестиція в безпеку Польщі. Ми підписали договір оренди на MQ-9A Reaper для польської армії. Ми будемо користуватися перевагами MQ-9A Reaper, доки не отримаємо власні БПЛА».

Блащак зауважив, що угода спрямована на підвищення спроможності польських збройних сил отримувати розвідувальні дані.

Міністр зазначив, що вартість угоди становить 70,6 млн і може бути продовжена до постачання замовлених польською армією БПЛА MQ-9B Reaper.

Додамо

MQ-9A Reaper, один з найбільших безпілотних літальних апаратів, має розмах крил 20 метрів і може успішно атакувати ракети Hellfire. Він також може залишатися у повітрі протягом 20 годин та досягати висоти 40 000 футів.

Kolejna inwestycja w bezpieczeństwo Polski. Podpisaliśmy umowę na leasing dla #WojskoPolskie bezzałogowego systemu rozpoznawczego MQ-9A REAPER. To rozwiązanie pomostowe. Będziemy z niego korzystać do czasu pozyskania własnego bezzałogowego systemu rozpoznawczego. pic.twitter.com/N7BWWEvJrT

— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak) October 20, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу