polscha-otrimala-pershu-partiyu-tankiv-abrams-dlya-strimuvannya-agresora-v-ekstrenomu-vipadku

Польща отримала першу партію танків Abrams "для стримування агресора в екстреному випадку"

 • 279285 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. До Польщі прибула перша партія американських танків Abrams. Як повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у Twitter, бойова техніка допоможе "стримати агресора в екстреному випадку", повідомляє УНН.

Цитата

"Танки Abrams, на яких навчатимуться солдати Війська Польського (ЗС Республіки Польща — ред.), уже в Польщі. Ми будемо готові, коли перші з 250 найсучасніших танків, які ми замовили, стануть доступними. Польща матиме сучасні потужні сили для стримування агресора в екстреному випадку", — інформує Блащак.

Деталі

Як повідомляє пресслужба ЗС Польщі, контракт на закупівлю 250 танків Abrams із супутнім обладнанням, а також навчально-технічним комплексом та боєприпасами для ЗС Польщі підписали 5 квітня 2022 року. Abrams надійдуть до підрозділів, розташованих у східній частині Польщі, на східному фланзі НАТО. Завершити поставки планують у 2026 році.

Додамо

M1 Abrams - основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів, який випускають з 1980 року. Танк перебуває на озброєнні армій США, Єгипту, Кувейту, Саудівської Аравії, Австралії та Іраку.

Czołgi Abrams, na których będą szkolić się żołnierze Wojska Polskiego są już w. Będziemy gotowi, kiedy pojawią się pierwsze z 250 najnowocześniejszych czołgów, które zamówiliśmy. Polska będzie dysponowała nowoczesną, potężną siłą, aby w sytuacji zagrożenia odstraszyć agresora. pic.twitter.com/bWOFOKvE3m

— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak) July 18, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу