polscha-peredala-ukrayini-200-tankiv-op

Польща передала Україні 200 модернізованих танків T-72

 • 356026 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Польща передала Україні пострадянські танки T-72 - понад 200 одиниць, що дозволить оснастити дві танкові бригади. Про це повідомляє Польське радіо, передає УНН.

Деталі

Польща надала Україні достатню кількість танків для формування двох бригад – понад 200 одиниць Т-72. Крім танків, в Україну відправили теж, серед іншого, кілька десятків бойових машин піхоти.

Наразі Варшава передала Україні техніки на 7 мільярдів злотих. Серед озброєнь, які від Польщі отримала Україна, є самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" та реактивні системи залпового вогню "Град". Польща також надала ракети класу "повітря-повітря" для літаків МІГ-29 і Су-27.

Крім важкої техніки, це також дрони виробництва польської компанії WB Electonics, які використовують, серед іншого, для розвідувальної діяльності. З польського арсеналу українські захисники отримали також переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які вже, за неофіційною інформацією, збивали російські гелікоптери. Польща також надає Україні велику кількість боєприпасів.

Пострадянські танки Т-72 Україні вже передала Чехія. У Польщі є майже 400 одиниць цієї техніки. Згідно з рішенням Міноборони Польщі в 2019 році деякі з них були модифіковані, в основному з погляду вогневих можливостей цих танків. 

Додамо

Крім того повітряне командування "Південь" повідомило про отримання зенітного ракетного комплексу С-300.

"РК С-300 ефективно виконує свою роботу проти значної частини об'єктів російських окупантів та може збивати літаки, крилаті та балістичні ракети на дистанції від 5 до 150 км. При цьому, не важливо, на якій відстані летить ціль — 10 метрів або 27 км", - розповіли в командуванні. 

Українські Національні Новини

Новини Світу