polscha-pobuduvala-pershi-50-metriv-ogorozhi-na-kordoni-z-bilorussyu

Польща побудувала перші 50 км огорожі на кордоні з білоруссю

 • 268117 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Польща побудувала перші 50 кілометрів огорожі висотою п’ять метрів на кордоні з білоруссю. Конструкцію вже встигли пошкодити у двох місцях з білоруської сторони, під парканом вирили дві траншеї. Про це повідомляє УНН з посиланням на польське радіо RMF 24.

Деталі

Як зазначили, невідомий розпиляв металеві деталі в одному з прольотів. Утворений отвір має приблизно 30 сантиметрів завширшки, на місці тимчасово встановили колючий дріт. В іншому місці невідомі намагалися розширити прольот. Припускають, що це могли зробити за наказом білоруських посадовців або іммігранти, інформує кореспондент.

Крім того, польські прикордонники виявили дві глибокі траншеї під парканом поблизу пункту пропуску “Кузня Білостоцька”. Припускають, що їх не використали для незаконного перетину кордону.

За словами прикордонників, пошкодженням і підривам буде легше протидіяти, якщо на місцях будуть встановлені електронні пристрої контролю та виявлення руху.

Prezentujemy postęp prac na budowie zapory na granicy polsko-białoruskiej 

Tym razem odcinek na terenie patrolowanym na co dzień przez funkcjonariuszy Placówki Straży Granicznej w Michałowie#zapora #strażgraniczna #granicapolskobiałoruska #PodlaskiOddziałSG pic.twitter.com/CQnXHYI6cc

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) April 29, 2022

Нагадаємо

Наприкінці січня 2022 року Польща розпочала будівництво огорожі на нових ділянках біля кордону з Білоруссю.

Це пов’язано з загостренням кризи на польсько-білоруському кордоні з 8 листопада 2021 року. Велика група нелегалів намагалася прорватися через кордон після того, як самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що мінськ більше не затримуватиме тих, хто намагається через Білорусь потрапити в Європу.

Українські Національні Новини

Новини Світу