polscha-pokazala-naslidki-vchorashnogo-shturmu-migrantiv-na-kordoni-z-bilorussyu

Польща показала наслідки вчорашнього штурму мігрантів на кордоні з Білоруссю

 • 367569 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Польські силовики показали район прикордонного переходу "Кузниця - Брузги" на кордоні з Білоруссю після вчорашньої спроби мігрантів перетнути кордон. Також показали предмети, які кидали у польських солдатів та офіцерів. І заявили про чергову спробу вночі прорвати кордон - з Білорусі групою з 50 осіб, пише УНН.

"Картина після вчорашньої спроби перетнути кордон біля прикордонного переходу Кузниця-Брузги", - нписала прикордонна служба Польщі у Twitter, оприлюднивши відео.

Додамо, сьогодні ПП виглядає порожнім, хоч напередодні тут був цілий табір. Однак поблизу таки є намети.

Obraz po wczorajszej próbie forsowania granicy w okolicy przejścia granicznego Kuźnica-Bruzgi.#NaGranicy pic.twitter.com/F2DsEwdUWf

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 17, 2021

Також показали прикордонники країни і нічну спробу прориву вже в іншому місці на кордоні.

"Прикордонний пост у Черемчі. Вчорашня невдала спроба перетнути польський кордон близько 50 осіб. Білоруські служби супроводжували агресивну групу та використовували лазер. Іноземці закидали польські служби камінням", - вказали у відомстві.

"Чергова спроба угруповання проникнути на територію Республіки Польща, здійснена іноземцями за підтримки білоруських сил. Білоруси осліплювали наших солдатів і офіцерів лазерами, глушили їх петардами та пострілами з сигнальних пістолетів. Кидали каміння", - додав у Twitter речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин.

Placówka SG w Czeremsze. Wczorajsza udaremniona próba sforsowania granicy polskiej przez ok. 50 osób. Służby białoruskie towarzyszyły agresywnej grupie, używały lasera. Cudzoziemcy rzucali kamieniami w stronę polskich służb.#zgranicy #NaStrazyGranicy pic.twitter.com/4OfRPqYDH8

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 17, 2021

Поліція Підляського воєводства, яке межує з Білоруссю, підсумувала дані про постраждалих правоохоронців.

"Вчора в результаті дій на прикордонному переході в Кузниці постраждали 9 поліцейських. Також пошкоджено спорядження офіцерів, зокрема щити, шоломи та захисні щитки для кінцівок", - вказали у поліції.

А також показали, з чим вчора нападали на поліцейських.

Tym byli wczoraj atakowani policjanci @PolskaPolicja pic.twitter.com/AByOTlTafy

— podlaska Policja (@podlaskaPolicja) November 17, 2021

За даними польського прикордонного відомства, "вчора, 16.11, на кордоні Польщі та Білорусі було здійснено 161 спробу незаконного перетину". "Проти 34 іноземців співробітники прикордонної служби винесли рішення про зобов’язання покинути територію Республіки Польща. Також у вечірні години зафіксовано дві спроби перетину кордону", - вказали прикоронники Польщі.

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС. Потім було ще кілька спроб штурму. 16 листопада мігранти агресивно поводилися, підійшовши впритул до кордону, кидали каміння в польських силовиків, поранивши кількох.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу