polscha-priblizno-utrichi-urizala-vibachu-viz-rosiyanam

Польща приблизно утричі урізала видачу віз росіянам

 • 225343 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Польська влада змінила візову політику щодо росіян - з початку вторгнення рф в Україні громадянам росії Польща видала лише 4,5 тис. віз, тоді як за увась минулий рік було понад 31 тисяча. Таким чином, видача віз скоротилася приблизно утричі, пише УНН з посиланням на Rzeczpospolita.

Цитата

"Лише одна віза для російського студента, 14 туристичних віз, 813 робочих і аж 659 гуманітарних віз – так сьогодні виглядає візова політика Польщі для громадян російської федерації після вторгнення в Україну", - пише газета.

Деталі

З 24 лютого по 9 серпня росіянам видали 4513 віз – згідно з даними Міністерства закордонних справ країни, які отримала Rzeczpospolita. Але з кінця березня, коли Міністерство внутрішніх справ і адміністрації видало постанову, яка блокує в'їзд росіян виключно з туристичною метою, Польща взагалі не видає такі візи, відзначає видання.

Для порівняння, за весь минулий рік громадяни рф отримали 31 тис. 297 віз – з них 17 тисяч 388 для працівників, майже тисяча – для навчання в Польщі та 95 туристичних віз.

Міністерство закордонних справ Польщі при цьому вказує, що обмеження на в’їзд для росіян пов’язані з кількома причинами, не лише новими законодавчими обмеженнями, а й зі "значним скороченням кількості дипломатичного та консульського персоналу та допоміжного персоналу в консульських установах Польщі в російській федерації".

На початку квітня рф видворила зі своєї країни 45 польських дипломатів і консульських працівників. Це стало наслідком "помсти" за видворення в березні такої ж кількості російських дипломатів з дипломатичних місій у Польщі, яких Агентство внутрішньої безпеки країни визнало шпигунами. Внаслідок цих подій, як пояснюють у польському МЗС, представництва Польщі в росії "обмежили свою діяльність у сфері прийому та розгляду візових анкет за рахунок виконання інших консульських функцій, важливих з точки зору зовнішньої політики Польщі".

Доповнення

На неформальній зустрічі голів МЗС країн ЄС 30-31 серпня у Празі обговорюватимуться візові обмеження проти рф.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав усі країни ЄС анулювати довгострокові багаторазові шенгенські візи, видані громадянам рф та білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу