polscha-stezhit-za-situatsiyeyu-z-vitrilnikom-rf-z-krimskimi-kursantami

Польща стежить за ситуацією з вітрильником РФ з кримськими курсантами

 • 12602 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Міністерство закордонних справ Польщі стежить за ситуацією, пов'язаною з вітрильним судном "Сєдов" на Балтійському морі, на борту якого перебувають курсанти "Керченського державного морського технологічного університету", розташованого в анексованому Росією Криму. Про це УНН повідомляє з посиланням на польський телеканал TVP Info.

Вітрильник не пустили у територіальні води Естонії. Таллінн повинен був стати однією із запланованих зупинок вітрильника. Причиною відмови у заході судна у територіальні води Естонії є наявність на його борту більше 70 студентів "Керченського державного морського технологічного університету", розташованого в анексованому Росією Криму.

Також однією із запланованих зупинок вітрильника мав стати Гданськ. Прес-секретар міністерства закордонних справ Польщі Ева Сувара заявила, що польська влада підтримує контакти з партнерами з Естонії.

"Міністерство закордонних справ (Польщі - ред.) підтримує зв'язок з естонською владою", - повідомила Ева Сувара, додавши, що "міністерство стежить за ситуацією".

Як повідомляв УННРосія пригрозила Києву "війною" через проходження українських кораблів під Керчю.

Українські Національні Новини

Політика