polscha-ta-slovachchina-stvoryuyut-koalitsiyu-dlya-peredachi-ukrayini-mig-29-blaschak

Польща та Словаччина створюють коаліцію для передачі Україні МіГ-29 - Блащак

 • 1408660 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Віце-прем'єр-міністр - міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща і Словаччина створюють коаліцію країн для передачі Україні бойових літаків, пише УНН з посиланням на Польське радіо.

Деталі

Політик зазначив, що говорив про це з міністром оборони Словаччини Ярославом Надем. Своєю чергою, очільник Міноборони Словаччини заявив, що в Україну надійдуть пострадянські винищувачі МіГ-29.

Минулого тижня Маріуш Блащак і Ярослав Надь зустрілися в Стокгольмі з нагоди саміту міністрів оборони країн Європейського Союзу. Після зустрічі голова Міністерства національної оборони Словаччини повідомив у соцмережах, що Польща та Словаччина готові передати Україні МіГ-29.

За даними словацьких ЗМІ, члени комітету з питань оборони словацького парламенту позавчора обговорювали передачу літаків Україні. На зустрічі йшлося про відправку до Києва 13 МіГів.

Доповнення

Раніше міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що уряд Словаччини ще не ухвалив рішення про передачу Україні МіГ-29. Міжнародні переговори все ще тривають.

На початку березня стало відомо, що Словаччина планує надати Україні 10 з 11 своїх літаків МіГ-29 радянського виробництва, які зняли з озброєння у 2022 році.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтверджував, що Польща погодилася на спільну передачу МіГ-29 Україні.

15 березня офіційний представник уряду Польщі Пьотр Мюллер заявив, що декілька країн готові відправити в Україну винищувачі МіГ-29.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У частині Києва та області ввели відключення світла

     • 890306 переглядiв