polscha-vidpravila-ukrayini-ozbroyennya-na-2-mlrd-dol-u-tomu-chisli-240-tankiv-duda

Польща відправила Україні озброєння на 2 млрд дол., у тому числі понад 240 танків - Дуда

 • 128156 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Європа продовжує відправляти до України військову техніку у межах допомоги для боротьби з російськими загарбниками. Так, Польща передала Україні понад 240 танків та майже 100 одиниць бронетехніки та зброї. Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда у інтерв'ю німецькому виданню Bild, передає УНН.

Цитата

"Україна потребує важкого озброєння та танків. Я розмовляв з президентом Зеленським два дні тому. Ми відправили танки, понад 240 танків, якими Україна може користуватися. Ми надіслали майже 100 одиниць бронетехніки та зброї. Гармати, боєприпаси, ракети. Загалом ми надіслали зброю на 2 мільярди доларів. Це величезні витрати, але ми розуміємо потребу. Звертаємося до всіх: якщо хтось має можливість відправити, наприклад, артилерію. Ця зброя потрібна, щоб зупинити російське вторгнення", - заявив він.

Деталі

Лідер Польщі розповів, що вони повинні були отримати від Німеччини сучасні танки Leopard, щоб поповнити свої запаси, але наразі цього не відбулося.

"Для нас само собою зрозуміле, що замість старих радянських танків, які ми поставили в Україну, ми отримуємо кілька не сучасних танків Leopard з Німеччини. Тому що в нас є старіші версії танків Leopard. Завдяки цій допомозі ми хотіли трохи поповнити колекцію. Ми могли отримати старіші та модернізувати їх у майбутньому – також за допомогою німецької промисловості. Наскільки я знаю, ми нічого поки не отримали", - підкреслив Дуда. 

Нагадаємо

Польща підпише найбільший за останні 30 років контракт на постачання Україні зброї майже на 630 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика