polscha-viklikala-posla-rosiyi-cherez-intsident-iz-vinischuvachem

Польща викликала посла росії через інцидент із винищувачем

 • 997239 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Польща викликала посла росії у середу у зв'язку з інцидентом за участю російського винищувача та польського прикордонного літака над Чорним морем, повідомив речник МЗС Польщі, передає УНН.

Що передувало

Польський прикордонний літак дивом уникнув зіткнення з російським винищувачем над Чорним морем неподалік Румунії 7 травня. Російський військовий літак пролетів просто перед носом літака прикордонників, перетинаючи траєкторію його польоту на небезпечній відстані.

Згодом підрозділи повітряної поліції НАТО перевели у стан підвищеної готовності через інцидент.

Раніше цього місяця російського посла було викликано до міністерства закордонних справ Польщі у зв'язку із заявою колишнього омбудсмена у справах дітей росії, який закликав до вбивства польського посла.

Цитата

"Рішуче засуджуємо провокаційну та агресивну поведінку російської сторони, що є серйозним міжнародним інцидентом", - написав Лукаш Ясіна у Twitter.

"10 травня в МЗС було викликано посла сергія андрєєва. Представнику російської федерації було вручено ноту протесту у зв'язку з інцидентом за участю російського винищувача проти літака Прикордонної служби Польщі".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Японія розмістить ракети Patriot на островах поблизу Тайваню

     • 885313 переглядiв