polscha-viklikala-povirenogo-u-spravakh-bilorusi-cherez-vidvorennya-diplomata

Польща викликала повіреного у справах Білорусі через видворення дипломата

 • 14231 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Міністерство закордонних справ Польщі викликало тимчасового повіреного у справах Білорусі у зв'язку з висилкою польського дипломата з Білорусі, інформує УНН.

Деталі

Між двома сусідніми країнами зростає напруга через міграційну кризу, яку, за словами Європейського Союзу та Польщі, спричинила Білорусь, звинувачення Мінськ заперечує. Варшава також звинувачує уряд президента Олександра Лукашенка у пригніченні нечисленної польської етнічної меншини в Білорусі.

"Міністерство закордонних справ підтверджує той факт, що повірений у справах (Білорусь - ред.) був викликаний у справі, пов’язаної з видворенням польського консула, – йдеться у заяві речника МЗС Польщі Лукаша Ясіни. - На даному етапі вживаються заходи щодо перевірки наданої інформації та з’ясування ситуації".

Ясіна зазначив, що висланий дипломат був польським консулом у прикордонному місті Брест.

Доповнення

Раніше прессекретар білоруського МЗС Анатолій Глаз поінформував про те, що співробітник польського генконсульства в Бресті, що нібито допомагав втекти польському громадянину, який підозрювався у скоєнні смертельної ДТП, не зможе продовжувати роботу в Білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу