polscha-viroblyatime-na-svoyiy-teritoriyi-pivdennokoreyski-tanki-mariush-blaschak

Польща вироблятиме на своїй території південнокорейські танки – Маріуш Блащак

 • 1124783 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак анонсував запуск виробництва південнокорейських танків K2 на військовому автомобільному заводі (WZM) в Познані, які вже були передані на озброєння польської армії. Про це пише УНН з посиланням на РАР.

Цитата

"Тут, на військовому автомобільному заводі у Познані, танки К2 будуть обслуговуватися, будуть капітально ремонтуватися і будуть вироблятися. Це хороша інформація для Познані. Це додаткові нові робочі місця, а також збереження тих робочих місць, які були створені на WZM", - заявив Блащак під час візиту до Познані.

Деталі

Зазначається, що виробництво танків стало можливим після укладання угоди з Південною Кореєю минулого року, яка передбачає передання не лише машин, а й технологій виробництва – зокрема гідропневматичних шасі, які використовується в K2.

Доповнення

У липні міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща має намір придбати у Південної Кореї щонайменше 180 танків K2 та 48 винищувачів FA-50.

У жовтні Польща підписала угоду про купівлю сотень південнокорейських реактивних систем залпового вогню на тлі зусиль зі зміцнення національної оборони у світлі війни в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу