polscha-zayavila-scho-biloruski-soldati-pogrozhuvali-vidkriti-vogon-po-yiyi-viyskovim

Польща заявила, що білоруські солдати погрожували відкрити вогонь по її військовим

 • 22361 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Білоруські солдати погрожували відкрити вогонь по польським військовим безпосередньо через кордон, повідомило у четвер Міністерство оборони Польщі, а Білорусь викликала повіреного у справах Польщі на тлі сварки через мігрантів на спільному кордоні, інформує УНН.

Цитата

"Вчора... польські солдати виявили біля паркану групу з близько 250 мігрантів, - повідомило Міністерство оборони Польщі у Twitter. - Білоруські солдати, які їх охороняли, погрожували відкритим вогонь по наших солдатах".

Деталі

Польські солдати "не дозволили себе провокувати", і в результаті ситуація не загострилася далі, додали в міністерстві.

У середу Польща звинуватила Білорусь у влаштуванні збройного вторгнення через кордон і заявила, що викликала повіреного у справах Білорусі, щоб протестувати проти, за її словами, "навмисної ескалації" міграційної кризи.

У четвер білоруське міністерство закордонних справ повідомило, що викликало повіреного у справах Польщі та оголосило йому протест.

"Польському дипломату було подано рішучий протест у зв'язку з поширеною польськими чиновниками заявою про певний "в'їзд" до Польщі з території Білорусі невідомими озброєними людьми в погонах 2 листопада", - йдеться в повідомленні. - Білорусь ніколи не провокувала і не має наміру провокувати прикордонні інциденти... Штучні оперети, організовані з метою створення ворожого образу Білорусі в міжнародній громадській думці, суперечать не лише міжнародному праву, а й усім мислимим моральним нормам".

Додамо

Варшава та Європейський Союз звинувачують Білорусь у навмисному заохоченні нелегальних мігрантів в'їжджати в Польщу та інші країни ЄС через білоруську територію, як засіб тиску на блок через санкції. Білорусь це неодноразово заперечувала.

Польща оголосила надзвичайний стан у прикордонному регіоні. На кордоні встановили огорожу з колючого дроту та планують побудувати стіну.

Українські Національні Новини

Новини Світу