polscha-zayavila-scho-zavdyaki-yiy-ukhvaleno-zayavu-yes-pro-agresiyu-rosiyi-proti-ukrayini

Польща заявила, що завдяки їй ухвалено заяву ЄС про агресію Росії проти України

 • 13811 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Заяву про російську агресію проти України ухвалено на саміті Європейського Союзу в Брюсселі, завдяки ініціативі Польщі. Повідомив про це очільник польського уряду Матеуш Моравєцький, передає УНН з посиланням на Радіо Польща. 

"Передусім на основі нашого тексту ухвалено заяву, яка стосується російської агресії в Криму. Також останні події в Азовському морі, в Керченській протоці тут відповідно показано і засуджено. Ми стараємося усвідомлювати на форумі Європейського Союзу, яка це важлива проблема і як важливо, щоб ми виступали одноголосно", – сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Канади в річницю анексії Криму: ми разом з Україною проти російської агресії

У висновках із саміту, який відбувся цими днями (21–22 березня) в Брюсселі, записано, зокрема: "П’ять років після незаконної анексії Криму та Севастополя Росією, Європейський Союз залишається рішучим у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України". Європейські лідери наголосили, що вони не визнають анексію Криму і надалі засуджують дії, які є порушенням міжнародного права і становлять загрозу міжнародній безпеці.

Як повідомляв УНН, веб-сайт про агресію Росії в Україні тепер доступний російською мовою.

Українські Національні Новини

Політика