polscha-zminila-pravila-vyizdu-dlya-gromadyan-krayin-yaki-ne-vkhodyat-do-yevrosoyuzu

Польща змінила правила в'їзду для громадян країн не з Євросоюзу

 • 18132 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Рада міністрів Польщі в п'ятницю, 17 грудня, змінила порядок пропуску громадян, які прибувають до Польщі з країн, що не входять до Європейського Союзу, зокрема з України. Про це повідомляє УНН із посиланням на Держприкордонслужбу.

Деталі

Доповнено категорію осіб, яким для в'їзду до Польщі не потрібний негативний результат тестування на COVID-19.

До них належать:

• діти до 5 років;

• особи, які здають випускні іспити у школах, ліцеях та вищих навчальних закладах, а також іспити, які підтверджують кваліфікацію професії, які проводять екзаменаційні комісії та опікуни цих людей;

• громадяни, які перетинають кордон в межах виконання робіт (водії вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних суден, працівники з обслуговування потягів, члени екіпажу морських суден, особи, які працюють у медичних закладах).

Нагадаємо

З 15 грудня 2021 року набули чинності зміни щодо перетину кордону для громадян, які прибувають до Польщі з країн, що не входять до ЄС. 

Під час перетину кордону громадяни повинні надати представникам прикордонної служби Польщі, крім сертифіката про вакцинацію, результати негативного тесту на коронавірус, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи з часу, коли цей тест було зроблено. 

Ця вимога не стосується учнів, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні та опікуни, що їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.

Українські Національні Новини

Суспільство