polshcha-stvoryt-radu-z-pytan-spivpratsi-z-ukrainoiu-dlia-dopomohy-u-vidnovlenni

Польща створить Раду з питань співпраці з Україною для допомоги у відновленні

 • 99219 переглядiв

Польща створить Раду з питань співпраці з Україною для залучення якнайбільшої кількості польських компаній, органів місцевого самоврядування та неурядових організацій до процесу відбудови в Україні.

Туск підписав розпорядження щодо створення Ради з питань співпраці з Україною. Про це повідомляє Polskie Radio, передає УНН.

Деталі

Польський політик Павел Коваль поінформував про розпорядження щодо створення Ради з питань співпраці з Україною, де він також займе посаду голови.

Прем'єр-міністр уже підписав розпорядження, буде створена Рада з питань співпраці з Україною, прем’єр-міністр призначив мене її головою. Це буде громадський орган, до якого увійдуть представники науки, бізнесу, влади та місцевого самоврядування. Склад буде зібраний у найближчі тижні

- заявив сказав Павел Коваль.

Коваль також зазначив про створення бюро, яке координуватиме діяльність ради. Рада буде активно працювати всередині Польщі, зосереджуючись на аспектах відбудови України, що стосуються участі поляків.

Метою Ради є залучення якнайбільшої кількості польських компаній, органів місцевого самоврядування та неурядових організацій до процесу відбудови в Україні.

Організаційна робота Ради вже триває, а Павел Коваль відзначив, що її діяльність буде підтримуватися офісом прем'єр-міністра, а також спрямована на співпрацю з країнами G7 та сусідніми країнами.

У Польщі анонсували польсько-українські міжурядові консультації24.01.24, 15:02 • [views_0]