polska-energetichna-infrastruktura-perebuvaye-u-stani-boyovoyi-gotovnosti-cherez-mozhliviy-terakt-premyer

Польська енергетична інфраструктура перебуває у стані "бойової готовності" через можливий теракт - прем'єр

 • 147471 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі у четвер підписав наказ, згідно з яким країна перебуває у стані "бойової готовності" для національної енергетичної інфраструктури, розташованої за межами країни, передає УНН.

Деталі

Під загрозою знаходиться транспортування газу газопроводом Baltic Pipe, що зв'язує норвезькі газові родовища та північну Польщу. Трубопровід є частиною ширших кроків Варшави, спрямованих на те, щоб покінчити із залежністю від російського газу. Його офіційне відкриття наприкінці вересня збіглося з першою з чотирьох атак на газопроводи Nord stream, що з'єднують росію та Німеччину.

Наказ Моравецького діє з 6 жовтня до 30 листопада, повідомив Державний центр безпеки.

"Цей ступінь небезпеки вводиться у разі події, що підтверджує ймовірну мету терористичного акту в кіберпросторі або отримання достовірної інформації про подію, що планується", - уточнили в центрі.

Доповнення

Раніше прем'єр-міністр запровадив другий рівень небезпеки "Браво" на всій території Польщі.

Другий рівень оповіщення – "Браво" – є другим за величиною за чотирибальною шкалою і вводиться у разі підвищеної та передбачуваної загрози терористичного акту.

"Браво" покладає на співробітників поліції та військової поліції обов'язок носіння довгоствольної зброї, а також огляди транспортних засобів або будівель "в районах, що загрожують".

Українські Національні Новини

Новини Світу