polska-politsiya-zayavila-pro-proriv-grupi-migrantiv-iz-bilorusi-naperedodni-chastinu-z-nikh-zatrimali

Польська поліція заявила про прорив групи мігрантів із Білорусі напередодні. Частину з них затримали

 • 22156 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Група з близько 50 мігрантів напередодні, 13 листопада, під вечір прорвалася з Білорусі на територію Польщі. Частину з них затримали. Про це повідомили у неділю в поліції Підляського воєводства, пише УНН.

Цитата:

"Вчора, до 17:00, біля Стажина до Польщі прорвалися близько 50 осіб. У розшуку мігрантів, які нелегально перетинають кордон, брав участь 21 поліцейський, а також військовослужбовці та співробітники прикордонної служби. Співробітники поліції затримали 22 громадян Іраку", - вказали у поліції.

Деталі

Також польські правоохоронці повідомили, що вчора ж поліція затримала 4 осіб за пособництво у незаконному перетині кордону. "Затримані – двоє громадян Грузії, громадяни Польщі та Сирії. Вони перевезли 13 осіб, які нелегально перетнули кордон", - зазначили в поліції Підляського воєводства.

А вже ввечері з білоруського боку в офіцерів почало летіти каміння. У поліції вказали, що один офіцер звернувся до лікарів.

Тим часом, за даними польських прикордонників, білоруська сторона сьогодні готується до нової спроби перетину білорусько-польського кордону.

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу