polska-prokuratura-pripuskaye-pidminu-til-zhertv-smolenskoyi-katastrofi

Польська прокуратура припускає підміну тіл жертв Смоленської катастрофи

 • 12248 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня УНН. У прокуратурі Польщі повідомили про велику ймовірність того, що тіло однієї з жертв Смоленської трагедії було підмінене, передає УНН з посиланням на TVN24.

"Існує висока ймовірність, що в труні одного ексгумованих тіл жертв катастрофи знаходиться тіло іншої жертви смоленської катастрофи",- повідомили в національній прокуратури Польщі.

Також, там зазначили, що на підміну вказують результати процесуальних дій, таких як ексгумація тіл.

У прокуратурі зазначають, що мова йде про підміну тіла голови польського Олімпійського Комітету Петра Нуровського, тіло якого було ексгумоване у вівторок.

"Ці питання будуть вирішені, в кінцевому рахунку, завдяки результатами генетичних досліджень. Про це проінформовані члени сімей загиблих", - додали в прокуратурі.

Як повідомляє видання, результати генетичних досліджень, що мають однозначно підтвердити кому належить тіло у труні Нуровського, будуть готові приблизно через тиждень.

Нагадаємо, 29 жовтня прокуратура Польщі повідомляла що планує провести ексгумацію тіл загиблих у катастрофі під Смоленськом. Водночас розпочато розслідування дій тих слідчих які шість років тому, відмовились схвалити рішення про розтини тіл загиблих.

Українські Національні Новини

Новини Світу