polski-mitniki-znayshli-u-gromadyanina-ukrayini-mayzhe-50-kg-kontrabandnogo-burshtinu

Польські митники знайшли у громадянина України майже 50 кг контрабандного бурштину

 • 8677 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Співробітники Національної адміністрації доходів Польщі (KAS) під час перевірки на польсько-українському кордоні в пункті пропуску Шегині-Медика вилучили контрабанду 47 кг необробленого бурштину. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо".

За словами речниці Палати адміністрації доходів у Ряшеві Едити Хабовської, незаконний товар був у сховках автівки, що в’їжджала до Польщі.

Співробітники відправили транспортний засіб на детальну перевірку. Під час контролю увагу митників привернули пороги та бічні стінки автомобіля. Виявилося, що в тих місцях були зроблені сховки для приховування десятків поліетиленових пакетів з янтарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З України намагались вивезти понад 1 тонну бурштину під виглядом пелетів

Загальна вага контрабандного товару склала 47 кг. У спробі перевезення незаконного бурштину зізнався водій транспортного засобу – 30-річний громадянин України. Чоловік вирішив добровільно понести покарання та виплатити штраф у розмірі 10 тис. злотих.

З початку року під час перевірок прикордонного руху на території Підкарпатського воєводства було загалом конфісковано 170 кг бурштину. Найбільше – у контрольно-пропускному пункті в Корчовій.

Раніше УНН повідомив, що працівники управління захисту економіки попередили незаконний експорт понад 700 кг бурштину під виглядом пелетів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Чернігівщині комбайн збив на смерть 17-річну дівчину

     • 22634 переглядiв

    Ебола в Конго: кількість хворих перевалила за сотню

     • 8645 переглядiв