polski-spetssluzhbi-povyazuyut-nedavnyu-kiberataku-z-rosiyeyu

Польські спецслужби пов'язують недавню кібератаку з Росією

 • 11647 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. У вівторок уряд Польщі заявив, що у них є докази зв'язку недавньої кібератаки на тисячі електронних листів і облікових записів політиків, громадських діячів та інших поляків в соціальних мережах з російськими спецслужбами. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Представник міністра, який координує роботу польських спецслужб, Станіслав Зарін заявив, що цей напад був частиною кампанії по дестабілізації політики в Центральній Європі. Він повідомив, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі і військова розвідка встановили, що напад було скоєно групою UNC1151.

"Служби мають інформацію, що підтверджує зв'язок агресорів з діяльністю російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

За словами Заріна, близько 100 з більш ніж 4 350 акаунтів, зломаних в Польщі, належать колишнім і нинішнім урядовцям, законодавцям і чиновникам місцевої адміністрації.

Серед хакерських атак - один, виявлений раніше в цьому місяці в особистих облікових записах електронної пошти та соціальних мережах Міхала Дворчіка, глави кабінету прем'єр-міністра Матеуша Моравецького і його дружини.

Дворчік наполягає на тому, що в його акаунті не міститься секретної або конфіденційної інформації.

Контент, імовірно надходить з аккаунта Дворчіка і що стосується закупівель озброєнь і реакції Польщі на коронавірус, поряд з посвідченням особи і водійськими правами Дворчіка, з'явився в цьому місяці в комунікаторі Telegram, створеному в Росії в 2013 році.

Прокуратура веде розслідування, і Зарін заявив, що були зроблені кроки для підвищення кібербезпеки. Минулого тижня законодавці зібралися на закрите засідання, щоб проаналізувати атаки і винести з них уроки.

Доповнення

Представники польських служб безпеки часто говорять, що злом акаунтів, пов'язаних з урядом, спрямований на ослаблення позицій Польщі на міжнародному рівні або загострення її зв'язків із західними партнерами. У Польщі це явище широко розглядається, як стратегічна мета Кремля, оскільки Варшава підтримує санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму в 2014 році в України і її підтримкою авторитарного президента Білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польські спецслужби пов'язують недавню кібератаку з Росією

     • 11647 переглядiв

    Теніс: Ястремську виправдано у справі з допінгом

     • 18861 переглядiв

    ООН: 41 мільйон людей в світі знаходиться на межі голоду

     • 15532 переглядiв